27 Kasım 2010 Cumartesi

Dexter Morgan Kimdir ? Katil midir ?


Dexter Morgan, Jeff Lindsay'ın, Darkly Dreaming Dexter (2004), Dearly Devoted Dexter (2005) ve Dexter in the Dark (2007) romanlarındaki kurgusal kişidir.

2006'da, ilk romanı Showtime TV Series tarafından Dexter çekildi.










Karakteristik Analizi

Dexter; Miami Metro Polis Departmanı için çalışan Adli Tıp Kan Analiz Uzmanıdır. Kendisine ayırdığı zamanlarda ise bir serikatil.. Dexter'ın üvey babası Harry, Dexter'ı öldüreceği kişileri sadece katiller arasından, özellikle de yasadan kaçabilmiş olanlardan seçmesi konusunda yönlendirmiştir.

Dexter hikâyesi ilk romanda;çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder ve Dexter'ın bir sosyapat ,durdurulamaz bir öldürme ihtiyacının olduğunu fark eder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlayınca, en azından onu daha doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olarak arkasında nasıl hiçipucu bırakmadan öldürebileceğini gösterir.Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı etikkuralları öğretir ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkez inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve sakın yakalanma.
Dexter ilk kurbanını 19 yaşındayken elde eder. Harry, hastanede damar tıkanıklığı sebebiyle ölmek üzereyken, Dexter'a bir hemşireyi öldürmesi için izin verir; çünkü bu hemşire hastalara normalden çok fazla morfin vererek onları öldürüyordu.
Dexter'ın hayatında, polis memuru kız kardeşi Debra, kız arkadaşı Rita,Rita'nın iki çocuğu Astor and Cody bulunmaktadır.
Dexter, onu düşmanı bellemiş Çavuş James Doakes'la kavga ederken, Dexter kendi 1'e 1 dövüşteki ustalığını, yeteneklerini sergiler. Bundan sonra Doakes, Dexter'ın lisedeyken juitsu dersi aldığını öğrenir. Ayrıca Dexter'ın Tıp Fakültesini birincilikle bitirdiğini, fakat bunu bırakıp adli tıp uzmanı olduğunuda öğrenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder